Перспектива на здравствената заштита на САД и глобалната 2022 година

Поставување основа за иднината

Зголемени трошоци за здравствена заштита. Промена на демографијата на пациентите. Еволуирање на очекувањата на потрошувачите. Нови учесници на пазарот. Сложени здравствени и технолошки екосистеми. Заинтересираните страни во здравствената заштита треба да инвестираат во грижа заснована на вредност, иновативни модели за испорака на нега, напредни дигитални технологии, интероперабилност на податоци и алтернативно вработување модели за да се подготват за овие несигурности и да се изгради паметен здравствен екосистем.

Перспектива на САД за трендовите во здравствената заштита

За здравствените планови, болниците и здравствените системи, 2020 година најверојатно ќе биде година на потрошувачот...или во најмала рака година на поголемо влијание на потрошувачите. Додека Конгресот и администрацијата се залагаат за поголема интероперабилност и поголема транспарентност на цените за лековите и за болничките трошоци, овие промени всушност се поттикнати од, или барем инспирирани од потрошувачите.

Центарот за здравствени решенија Делоит неодамна ги интервјуираше извршните директори на здравствениот план и здравствениот систем за да утврдат кои фактори сметаат дека ќе имаат најзначајно влијание врз здравствениот сектор. Постои признание меѓу лидерите на секторот дека треба да се движат низ променливиот пејзаж кој има нови правила и повеќе и различни конкуренти. Како одговор, многу од нив рекоа дека се обидуваат да утврдат како да ја подобрат удобноста и пристапот, да ги намалат трошоците и да преминат кон повеќе дигитално и активно ангажирано искуство на потрошувачите. Но, потрошувачот не е единствениот фактор што извршните директори очекуваат дека ќе имаат влијание врз здравствените планови, болниците и здравствените системи во 2020 година и пошироко. Еве уште пет:

       1)Модели за плаќање базирани на вредност

2) Преминот од болнички во амбулантски

3) Консолидација и интеграција

4) Нетрадиционални играчи

5) Интероперабилност

 

 

u=2493970397,2135405923&fm=253&fmt=auto&app=138&f=JPEG.webp

Индустрија за медицински уреди


Време на објавување: август-08-2022 година